Sari la conținut

Atentat la viața Maiei Sandu? „Nu-mi este frică, eu am fost și rămân o femeie curajoasă, așa cum sunt moldovenii ”

  • de

Președinta Maia Sandu a recunoscut, în cadrul interviului acordat jurnalistului Dorin Galben și publicat vineri dimineața, 25 octombrie curent, pe canalul acestuia de YouTube, că deși primește avertismente care o fac să bănuiască faptul că „ar putea fi ținta” unor grupări mafiote influente în Republica Moldova, nu se teme pentru viața sa. „Nu-mi este frică, eu am fost și rămân o femeie curajoasă, așa cum sunt moldovenii și noi suntem curajoși. Eu lupt pentru o cauză dreaptă, eu lupt pentru pământul meu, pentru țara mea, pentru toate mătușile pe care le-ați văzut, pe care le-am vizitat și la care nu am reușit să ajung, care își pun speranța că în țara asta o să fie pace”, a declarat ea.

„E cauza noastră dreaptă și nu are de ce să ne fie frică. Noi suntem oameni pașnici, suntem oameni cinstiți, suntem oameni care își iubesc pământul, avem datoria să-l apărăm și asta e suficient pentru a merge înainte, oricare ar fi pericolele”, a continuat Maia Sandu.

De asemenea, președinta a reiterat că beneficiază de pază, doar că nu acordă prea multă atenție acestui aspect: „Am pază, am încredere în oamenii care mă păzesc. Eu nu am timp să mă preocup de aceste lucruri. Da, eu știu că sunt riscuri, nu e un joc ceea ce se întâmplă, miza e mare, și da, sunt oameni care cred că când Maia Sandu nu va mai fi președinte s-a terminat cu independența Republicii Moldova și cu integrarea europeană. Eu cred că suntem mulți, am demonstrat asta la referendum și o să o demonstrăm și în continuare”.

„Am primit mesaje de la instituțiile noastre despre faptul că sunt grupări care cred că în momentul în care eu voi fi scoasă din jos, cum zic ei, lucrurile vor fi mult mai simple pentru ei, ca să revină și să controleze țara. Asta într-un fel te face să crezi că ești țintă. Dar, nu contează ce cred ei, niciodată nu este o singură persoană cea care face rezistența sau care păstrează pacea și democrația”, a mai adăugat ea.

Președinta Maia Sandu este candidata PAS care a ieșit în turul II al alegerilor prezidențiale cu candidatul PSRM, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo. Turul II va avea loc pe 3 noiembrie 2024. Până atunci, vor fi organizate dezbateri electorale între cei doi contracandidați – în duminica din 27 octombrie la Palatul Republicii și luni la postul public tv Moldova1.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Atentat la viața Maiei Sandu? „Nu-mi este frică, eu am fost și rămân o femeie curajoasă, așa cum sunt moldovenii ” apare prima dată în Realitatea.md.