Sari la conținut

La un pas de tragedie! O femeie din Ialoveni, preluată de medici, după ce s-a intoxicat cu fum

  • de

Două persoane din Republica Moldova au ajuns la spital, în ultimele 24 de ore, după ce s-au intoxicat cu fum. Potrivit Inspectoratulu General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazurile au fost înregistrate în Ialoveni și Fălești.

În primul caz, o femeie de 55 ani din orașul Ialoveni s-a intoxicat cu fum în urma exploatării sobei din locuință. Ulterior, aceasta a fost preluată de medici, pentru primirea îngrijirilor de rigoare.

IGSU precizează că incendiu în locuință nu s-a produs, iar toate circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

Un alt caz a fost înregistrat în după amiaza zilei de 24 octombrie 2024 într-o locuință din satul Răuțel, raionul Fălești.

„Aici, potrivit informațiilor recepționate, pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit în urma utilizării electrocasnicelor. La fața locului, au fost îndreptate două echipe de pompieri și salvatori.

Ajunși, aceștia au stabilit că flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul bucătăriei cu suprafața de 12 m2. În urma incendiului, o femei în vârstă de 65 de ani a suferit intoxicație cu produsele de ardere.

Ulterior, aceasta a fost preluată de medici și transportată la spitalul municipal Bălți”, precizează IGSU.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la exploatarea sobelor, aparatelor de încălzit, dar și electrocasnicilor.

Cetățenii sunt rugați să verifice cu atenție sobele înainte de a le folosi, asigurându-se că canalele de ventilare sunt deschise și neobturate, în vederea evitării intoxicării cu monoxid de carbon.

Potrivit datelor IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 34 situații de risc.

Articolul La un pas de tragedie! O femeie din Ialoveni, preluată de medici, după ce s-a intoxicat cu fum apare prima dată în Realitatea.md.