Sari la conținut

VIDEO Peste 200.000 de țigarete, confiscate de Serviciul Vamal, în urma unor percheziții efectuate în Chișinău

  • de

Patru percheziții au fost efectuate în municipiul Chișinău și în afara acestuia, în cadrul unui dosar penal privind documentarea unei fabrici clandestine de producere a țigaretelor, anunță Serviciul Vamal. În rezultat, țigările depistate au fost ridicate, iar doi cetățeni de 44 ani sunt cercetați în stare de libertate.

„În urma perchezițiilor, au fost confiscate peste 200.000 de țigarete inscripționate cu marca unui brand autohton, cu o valoare estimată de aproximativ 350.000 de lei, precum și mijloacele de transport utilizate în săvârșirea infracțiunii.

Conform informațiilor preliminare, o parte dintre țigarete era destinată exportului ilegal, iar restul urma să fie comercializat pe piața internă fără a fi supus accizării. În cadrul acestui caz, sunt cercetați doi cetățeni, ambii în vârstă de 44 de ani, care se află în stare de libertate și urmează să fie recunoscuți în calitate de suspecți”, se arată în comunicatul Serviciului Vamal.

Serviciul Vamal precizează că în prezent se desfășoară alte acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/Perchezi%C8%9Bii-de-amploare-%C3%AEn-cadrul-unui-dosar-penal-privind-documentarea-unei-fabrici-clandestine.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În luna septembrie a anului curent, Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal au destructurat activitatea unei fabrici clandestine de producere a două mărci de țigări contrafăcute, camuflată sub paravanul activității unei gospodării țărănești, din raionul Fălești, Republica Moldova.

Articolul VIDEO Peste 200.000 de țigarete, confiscate de Serviciul Vamal, în urma unor percheziții efectuate în Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.