Sari la conținut

VIDEO Vicepreședinta Parlamentului, despre rezultatele referendumului în Transnistria: Apreciez votul istoric

  • de

Doina Gherman apreciază rezultatele votului la referendum în stânga Nistrului, unde peste 37% dintre alegători au ales opțiunea „DA”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru, difuzat la RLIVE TV.

Vicepreședinta Parlamentului consideră că rezultatele scrutinului în stânga Nistrului arată că regiunea se apropie de Republica Moldova. În același timp, potrivit deputatei PAS, nu au existat încălcări grave la secțiile de vot destinate cetățenilor moldoveni cu reședință în regiunea transnistreană.

„Vreau să accentuez și să apreciez votul istoric din regiunea transnistreană, în susținerea Uniunii Europene. Este peste 37%. A fost uimitor de bun și apreciem acest suport. Înseamnă că ne apropiem, cele două maluri ale Nistrului sunt mai aproape”, a spus Doina Gherman.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/Doina-Gherman-vot–transnistria.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Amintim că, la referendumul privind includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană, în stânga Nistrului au fost exprimate mai mult de 15.000 de voturi. Dintre ele, circa 4800 au fost pentru opțiunea „DA”.

Articolul VIDEO Vicepreședinta Parlamentului, despre rezultatele referendumului în Transnistria: Apreciez votul istoric apare prima dată în Realitatea.md.