Sari la conținut

Declarație: Internaționala Socialistă își exprimă solidaritatea cu PSDE și poporul din Republica Moldova

  • de

Internaționala Socialistă și-a exprimat, într-o declarație publică, solidaritatea cu Partidul Social Democrat European (PSDE) și poporul din Republica Moldova care luptă pentru democrație, independență și statul de drept.

Declarația Internaționalei Socialiste :

„Pe 20 octombrie, în cadrul unui referendum, poporul Moldovei a luat decizia istorică de a lega oficial viitorul țării lor de familia democratică a Uniunii Europene printr-un amendament constituțional. Acest rezultat este extrem de important dacă luăm în considerare încercările forțelor externe de a influența rezultatul prin mijloace ilicite și campanii active de dezinformare.

Internaționala Socialistă se opune ferm oricărei ingerințe din străinătate în procesele electorale și sprijină toate eforturile pentru asigurarea unor alegeri libere și corecte.

Întrucât al doilea tur al alegerilor prezidențiale și alegerile parlamentare din 2025 vor fi esențiale pentru Moldova, dar și pentru pacea și stabilitatea în regiune, ne exprimăm solidaritatea cu Partidul Social Democrat European și cu toți cei care luptă pentru democrație, independență și statul de drept”, se arată în declarația Internaționalei Socialiste.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, pe data de 3 noiembrie 2024, cetățenii Republicii Moldova vor fi chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte, turul II de scrutin. Va fi bătălia anului între candidatul guvernării Maia Sandu și cel al socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

Articolul Declarație: Internaționala Socialistă își exprimă solidaritatea cu PSDE și poporul din Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.