Sari la conținut

VIDEO Dupu: Indiferent de guvernarea care va fi la Chișinău, proiectele românești se fac pentru cetățeni

  • de

Indiferent de guvernarea care va fi la Chișinău, proiectele românești se fac pentru cetățeni, declară șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu. Oficialul și-a amintit că atunci când a preluat mandat, la Chișinău exista conducere pro-rusă, însă Bucureștiul nu a renunțat să ne acorde sprijin.

Secretarul de stat din Guvernului României a precizat relațiile dintre actuala guvernare și administrația de la București, în opinia sa, sunt cele mai bune de după independență. În același timp, șeful DRRM a oferit asigurări că România va continua să sprijine cetățenii Republicii Moldova, indiferent de politicienii care vor prelua puterea la Chișinău.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Acest lucru a fost întotdeauna și va rămâne așa, indiferent ce se întâmplă. Vom continua să susținem cetățeanul, indiferent de cei care îi conduc. De bucurăm că există guvernare pro-europeană și avem relații nemaiîntâlnit de bune din cei 34 de ani de independență. Clar că ne dorim ca acest lucru să  continue și după alegerile prezidențiale, și după alegerile parlamentare. Dar toate aceste lucruri le facem pentru cetățeni”, a declarat Dupu în studioul RLIVE TV.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/dupu-despre-guvernare-pro-ue.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Totodată, oficialul român a mai menționat la „Rezoomat” că rezultatele referendumului puteau fi altfel dacă în Republica Moldova nu veneau investiții masive din Uniunea Europeană și din România.

VIDEO Adrian Dupu: Dacă UE și România nu ar fi investit în Republica Moldova, rezultatul referendumului putea fi altul

Articolul VIDEO Dupu: Indiferent de guvernarea care va fi la Chișinău, proiectele românești se fac pentru cetățeni apare prima dată în Realitatea.md.