Sari la conținut

VIDEO PAS speră că diaspora se va mobiliza mai mult în turul II al prezidențialelor. Deputată: Potențialul este enorm

  • de

Potențialul diasporei este enorm, consideră deputata PAS, Doina Gherman. Parlamentara a făcut declarația în studioul RLIVE TV, precizând că în turul doi al prezidențialelor ar putea există mobilizare și mai mare a conaționalilor stabiliți peste hotare.

Parlamentara a declarat la „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru că în afara țării, la referendum și primul tur al prezidențialelor, desfășurate pe 20 octombrie, au votat mai multe persoane decât la scrutinele din anii precedenți. În același timp, Gherman consideră că moldovenii aflați peste hotare sunt dedicați, muncitori și cu demnitate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Ei vor fi consecvenți și insistenți, pentru că așa îi știu pe moldovenii plecați peste hotare. Cred că vom avea participare și mai mare în turul doi. (…) Potențialul diasporei este enorm. M-am bucurat să văd acele cozi la București. Este un potențial mai mare și în SUA, Canada, în întreaga UE. Moldovenii când doresc și când se unesc, reușesc să răstoarne munții”, a spus vicepreședinta Parlamentului.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/Doina-Gherman-diasporă.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

La scrutinele de pe 20 octombrie, au votat peste 240.000 de moldoveni aflați peste hotare. La secții de votare din România, Italia, Franța și Rusia, programul a fost prelungit, pentru ca persoanele aflate în rând să reușească să își exprime opțiunea.

Articolul VIDEO PAS speră că diaspora se va mobiliza mai mult în turul II al prezidențialelor. Deputată: Potențialul este enorm apare prima dată în Realitatea.md.