Sari la conținut

Zelenski avertizează: „Rusia aruncă duminică în luptă trupele nord-coreene trimise de Kim Jong Un”

  • de

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a atenționat că Rusia intenționează să trimită trupe nord-coreene în luptă împotriva țării sale încă de duminică, 27 octombrie, scrie antena3.ro.

El a cerut liderilor mondiali să își intensifice presiunile asupra Phenianului, care are un acord de asistență militară cu Moscova.

Coreea de Sud s-a raliat acestui apel și a îndemnat Rusia să înceteze „cooperarea ilegală” cu Coreea de Nord, în timp ce Moscova a luat măsuri pentru ratificarea tratatului său de apărare cu Phenianul, notează The Guardian.

Autoritățile de la Seul și cele ucrainene au anunțat în premieră, zilele trecute, desfășurarea de soldați nord-coreeni în Rusia.

BREAKING:

Video evidence emerges of soldiers from the North Korean army training in Russia ahead of deployment in Ukraine.

The North Koreans are from unit 44980 of the 127th Motorised Rifle Division.

They are training in Sergeyevka in Primorsky Krai in Eastern Russia

🇺🇦🇰🇵🇷🇺 pic.twitter.com/Qx0xM2Q6jh

— Visegrád 24 (@visegrad24) October 22, 2024

În ultimele două zile, serviciile de informații ucrainene au avertizat că nord-coreenii au fost deja trimiși în Kursk, acolo unde trupele Kievului au ocupat mai multe localități și zone rurale în urma unei ofensive-surpriză din luna august.

A video reportedly showing North Korean soldiers being equipped with Russian army gear and equipment at the Sergeevsky training center in Primorsky Krai, Russian Far East.https://t.co/m3cH8HZJrD pic.twitter.com/JNGcbAvmZB

— Status-6 (Military & Conflict News) (@Archer83Able) October 18, 2024

Șeful de cabinet al lui Zelenski: „Războiul se va încheia atunci când ultimul soldat rus va părăsi Ucraina”

În acest context, Andrei Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Zelenski, a declarat, vineri, că pentru a pune capăt războiului, nu sunt suficiente negocieri de pace, ci este necesară o retragere completă a trupelor rusești.

Yermak, care s-a adresat participanților la o reuniune internațională dedicată punerii în aplicare a unui plan de pace, a spus:

Într-o altă evoluție legată de războiul din Ucraina, liderii G7 au finalizat detaliile privind un împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru a ajuta Kievul.

Demersul este susținut de profiturile din activele suverane rusești înghețate după invazia Ucrainei, arată o declarație publicată vineri.

Liderii G7 au precizat că au ajuns la un consens cu privire la modul de acordare a aproximativ 50 de miliarde de dolari, obiectivul fiind deblocarea fondurilor până la sfârșitul acestui an.

Articolul Zelenski avertizează: „Rusia aruncă duminică în luptă trupele nord-coreene trimise de Kim Jong Un” apare prima dată în Realitatea.md.