Sari la conținut

Apelurile candidaților Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo către moldoveni înainte de turul II la prezidențiale

  • de

În turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a cerut cetățenilor să voteze cu responsabilitate, avertizând asupra riscurilor pentru democrație și asupra atacurilor la adresa integrității procesului electoral. Contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, și-a reiterat angajamentul față de valorile europene și a subliniat necesitatea unei victorii pentru Moldova, adresând totodată critici la adresa președintei în funcție. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterilor electorale de duminică, pentru al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 3 noiembrie, transmite IPN.

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte, Alexandr Stoianoglo, spune că a adoptat demult modelul integrării europene, ca sistem de valori, și că este pregătit să respecte supremația legii, să apere principiul dreptății, imparțialitatea și să servească interesele majorității. „Nu am nimic de adăugat, în afară de un singur lucru – e timpul să obțină victoria Moldova. Cu toții suntem interesați de acest lucru”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Acesta a spus că, acum patru ani, când Maia Sandu a câștigat mandatul de președinte, a crezut sincer ea are intenții bune. „Am crezut, cu adevărat, că v-ați dorit să schimbați ceva în țară, dar, spre regret, nu ați reușit acest lucru. Ca cetățean vă înțeleg, pentru că președintele nu e doar despre drepturi, ci și despre responsabilități. Nu v-ați isprăvit și nu vreau să vă acuz de asta, pentru că e ceva specific fiecărui om. Nu trebuie să vă rușinați sau să vă fie frică. Dar trebuie să vă recunoașteți greșelile”, a declarat candidatul PSRM.

„De asta, haideți să ducem această campanie în mod onest, haideți să păstrăm pacea în societatea noastră, haideți să facem tot ca după noi, indiferent cine va fi ales președinte, oamenii să ne țină minte de bine”, a mai spus Alexandr Stoianoglo.

La rândul său, Maia Sandu a declarat că există dovezi și mărturii pe care le-a văzut toată țara. „Moldova este o țară mică și un asemenea furt de proporții nu poate fi ascuns. Oamenii vorbesc peste tot și doar domnul Stoianoglo nu a văzut acest lucru. Sunt multe lucruri despre care domnul Stoianoglo nu știe. Nu știe ce a fost în sacoșa transmisă de Plahotniuc lui Dodon, nu știe ce lege a încălcat Platon în spălările de bani, nu știe dacă în Moldova în aceste alegeri s-au cumpărat voturi și pentru cine”, a spus candidata PAS.

Maia Sandu s-a adresa tuturor cetățenilor care au răspunsuri la aceste întrebări. „Alegerile care vin sunt despre cum vom trăi fiecare dintre noi, despre familia noastră, despre țara noastră. Propunerea mea pentru voi este să-mi permiteți să continui să păstrez pacea, să aduc bani pentru dezvoltare și să continuăm împreună calea noastră europeană, să continuăm proiectele de dezvoltare și să continuăm lupta pentru un stat de drept adevărat, așa cum scrie în Constituție”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a mai spus că Republica Moldova are o șansă reală să devină parte a Europei, are o șansă istorică și cuiva tare nu-i place acest lucru. Dar decizia nu este a lor, este decizia moldovenilor. Oamenii cinstiți trebuie să trăiască bine acasă. Și Maia Sandu spune că are toată încrederea în înțelepciunea și decizia oamenilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Apelurile candidaților Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo către moldoveni înainte de turul II la prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.