Sari la conținut

Maia Sandu: Avem un cal troian cu alți oameni în spate; Alexandr Stoianoglo: Sunt susținător al parcursului european

  • de

Dimineața de duminică, 27 octombrie curent, (a se citi: dezbaterea electorală dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo) a început… fierbinte! Candidata PAS Maia Sandu a început prima discursul, în urma tragerii la sorți, în care a dat de înțeles că Alexandr Stoianoglo este un contracandidat susținut de Kremlin, pe când candidatul PSRM, în discursul său, a subliniat că este susținător al parcursului european al Republicii Moldova. Turul II al alegerilor prezidențiale vor avea loc pe 3 noiembrie 2024.

Maia Sandu: „Din păcate, pe această scena avem un cal troian, un om prin care alții vor să conducă țară. Sunt sigură că niciun moldovean nu vrea să fie condus de oamenii care stau în spatele acestuia. Au găsit o fațadă ca să revină la putere și să controleze resursele statului. Banii nu sunt ai lui Șor, Platon, Dodon, sunt bani trimiși din altă parte. Noi știm cine se ascunde în acest cal troian. Această dezbatere nu este de mine și Alexandr Stoianoglo este despre 2 alternative diferite pentru țara noastră – între deschidere și izolare, stabilitatea și destabilizare – alegerea este importantă pentru viitorul nostru”.

Alexandr Stoianoglo: „Platforma mea este bine cunoscută: oprirea exodului populației, modernizarea europeană a Moldovei, infrastructura, educația, garantarea drepturilor cetățenești, securitate și pace în regiune. Ce nu voi face eu? Ca persoană care a fost implicată în liberalizarea regimului de vize, garantez că granițele vor rămâne deschise; nu vor exista opresiuni împotriva opoziției și uzurparea justiției. Propun doamnei Maiei Sandu să semnăm declarația comună privind garantarea ireversibilității parcursul UE, indiferent de cine va câștiga. Acest parcurs al libertății trebuie să continue”.

În urma discursurilor, au urmat întrebările și replicile.

Dezbaterea electorală se desfășoară la Palatul Republicii, fără moderator, și este transmisă în direct de RLIVE.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Maia Sandu: Avem un cal troian cu alți oameni în spate; Alexandr Stoianoglo: Sunt susținător al parcursului european apare prima dată în Realitatea.md.