Sari la conținut

Insulele Canare: Mii de persoane au manifestat împotriva imigraţiei ilegale

  • de

Câteva mii de persoane au manifestat duminică în Insulele Canare împotriva imigraţiei ilegale din acest arhipelag spaniol, care se confruntă cu o creştere a numărului de sosiri ilegale de ambarcaţiuni pe ţărmurile sale, relatează AFP.

Purtând pancarte pe care scria „Insulele Canare au o limită « şi »Mai întâi solidari, apoi înşelaţi”, manifestanţii au ieşit pe străzile din Las Palmas de Gran Canaria şi Santa Cruz de Tenerife pentru a avertiza asupra creşterii numărului de sosiri de migranţi în acest arhipelag din Oceanul Atlantic, în largul coastelor din nord-vestul Africii.

Manifestaţia a fost marcată şi de afişe care îl criticau pe prim-ministrul Spaniei, socialistul Pedro Sánchez, care susţine o abordare pozitivă a imigraţiei legale într-o Europă tot mai îmbătrânită.

În iulie, avocaţii au cerut procurorului general să interzică demonstraţii similare în Insulele Canare, pe motiv că acestea ar putea constitui o infracţiune motivată de ură, însă cererea a fost respinsă şi demonstraţiile au continuat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spania este una dintre principalele trei porţi de imigraţie ale Europei, alături de Italia şi Grecia. Până la 15 octombrie, 32 878 de migranţi ilegali au sosit pe mare în Insulele Canare, faţă de 23 537 în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit cifrelor Ministerului de Interne.

Mii de migranţi au murit în ultimii ani încercând să ajungă în Europa pe ruta periculoasă a Atlanticului din Africa, în principal prin Insulele Canare, în ambarcaţiuni supraaglomerate şi adesea şubrede. Cu toate acestea, naufragiile frecvente nu au împiedicat această rută să câştige în popularitate, deoarece este mai puţin monitorizată decât ruta mediteraneană.

Articolul Insulele Canare: Mii de persoane au manifestat împotriva imigraţiei ilegale apare prima dată în Realitatea.md.