Sari la conținut

Parcările din capitală și tichetarea electronică: Care este anunțul autorităților municipale

  • de

Consultările publice privind regulamentul de gestionare și funcționare a parcărilor din municipiul Chișinău s-au încheiat. Anunțul a fost făcut de primarul General, Ion Ceban. În cadrul acestor consultări, au fost analizate și discutate toate propunerile venite din partea participanților, inclusiv ale unor consilieri municipali.

„În prezent, documentul se află la instituțiile abilitate pentru avizare. Imediat ce acest proces va fi finalizat, insist, pentru a evita orice neclarități, ca fiecare consilier din CMC să fie invitat și să primească prezentări detaliate, inclusiv cu înregistrări audio și, posibil, video”, a declarat edilul.

Ion Ceban a mai adăugat că în situația în care apar propuneri pentru amendamente legislative care privesc nu doar teritoriul municipiului Chișinău, ci și întreaga țară, acestea vor fi înaintate către fracțiunile parlamentare care, în prezent, reprezintă cumulativ 1/3 sau 2/3 din Parlamentul Republicii Moldova.

În ceea ce privește sistemul de tichetare electronică, viceprimarul Ilie Ceban a precizat că acesta este în curs de elaborare. Potrivit acestuia, au avut loc deja mai multe consultări, iar soluțiile propuse, inclusiv cele electronice, au fost discutate cu experți naționali. Astfel, se depune efort maxim pentru ca acest concept să fie prezentat Consiliului Municipal Chișinău până la sfârșitul acestui an.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul Parcările din capitală și tichetarea electronică: Care este anunțul autorităților municipale apare prima dată în Realitatea.md.