Sari la conținut

Proba interviului pentru funcția de șef al PCCOCS: Plenul CSP a stabilit data desfășurării

  • de

Plenul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-a întrunit luni, 28 octombrie curent, în ședință, pentru a stabili data desfășurării probei interviului pentru funcția procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)”.

La proba interviului, care va avea loc pe data de 7 noiembrie 2024, vor participa Ion Negurița și Victor Furtuna, candidații care în urma desfășurării concursului au obținut cel mai mare punctaj.

Ion Neguriță, care în prezent activează în calitate de procurorul-șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni, a acumulat 139,7 puncte;
Victor Furtuna, procurorul-șef interimar al PCCOCS, a obținut 134,5 puncte.

„CSP a constatat admisibilitatea procedurii de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

A stabili data de 7 noiembrie 2024 proba interviului. Hotărârea se publică pe pagină oficială a CSP”, a declarat Dumitru Obadă, președintele CSP.

Potrivit Regulamentului privind organizarea concursului de selectare a candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS, plenul CSP urmează să selecteze un candidat pe care să-l propună ulterior spre aprobare procurorului general.

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Concursul pentru șefia PCCOCS: Doi din patru candidați au trecut în următoarea etapă

Amintim că în iulie 2024, Consiliul Superior al Procuraturii (CSP) a lansat un nou concurs pentru șefia PCCOCS. Până pe 26 august curent, când a fost termenul limită de depunere a actelor, s-au înscris patru candidați.

Patru candidați luptă pentru fotoliul PCCOCS. Lista persoanelor care s-au înscris la concurs

Precedentul concurs s-a încheiat cu un scandal de amploare, izbucnit pe 26 ianuarie 2023, după ce un membru al comisiei, care se ocupă de selecția preliminară a candidaților, s-a plâns de presiuni, iar unul dintre candidați spunea că datele sale personale au fost accesate ilegal.

La 2 martie 2023, membrii CSP au decis anularea concursului pentru șefia PCCOCS, după ce doi candidați s-au retras, iar Comisia a constatat imposibilitatea continuării concursului pentru funcția de procuror – șef al PCCOCS.

Articolul Proba interviului pentru funcția de șef al PCCOCS: Plenul CSP a stabilit data desfășurării apare prima dată în Realitatea.md.