Sari la conținut

Promitea locuri de muncă în Israel: O femeie, cercetată penal pentru escrocherie și organizarea migrației ilegale

  • de

O femeie din Cimișlia este cercetată penal pentru escrocherie și organizarea migrației ilegale în Israel. Aceasta ar fi luat sume importante de bani de la persoane interesate de locuri de muncă în străinătate, fără a-și respecta promisiunile, anunță Poliția Republicii Moldova.

Potrivit oamenilor legii, femeia, în vârstă de 32 de ani, ar fi acționat alături de alte persoane, sub pretextul că organizează transportul moldovenilor în Israel, unde aceștia ar fi urmat să obțină locuri de muncă.

În schimbul unor sume cuprinse între 1500 și 3000 de euro, cele patru victime ar fi fost asigurate că, în decurs de câteva luni, vor ajunge în Israel. Cu toate acestea, promisiunile femeii s-au dovedit a fi false și niciunul dintre angajamentele asumate privind locurile de muncă sau transportul nu a fost onorat.

„Activitatea infracțională a femeii a fost documentată de către ofițerii Centrului de combatere a traficului de persoane și cei de urmărire penală ai Inspectoratului Național de Investigații , în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale. În cadrul cauzei penale, au fost efectuate opt percheziții în bunuri imobile din Chișinău și raionul Cimișlia, precum și trei automobile. În urma acestora, au fost confiscate telefoane mobile, laptopuri, recpise, înscrisuri de ciornă și o sumă de bani, care ar fi provenit din activitatea ilegală desfășurată”, se arată în comunicatul de presă al Poliției.

În prezent, femeia este cercetată în stare de libertate, iar, conform legislației în vigoare, dacă va fi găsită vinovată, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Promitea locuri de muncă în Israel: O femeie, cercetată penal pentru escrocherie și organizarea migrației ilegale apare prima dată în Realitatea.md.