Sari la conținut

VIDEO Le-a promis moldovenilor locuri de muncă în Israel, însă i-a lăsat și fără bani. O femeie din Cimișlia, reținută

  • de

O femeie de 32 ani, originară din orașul Cimișlia, a fost reținută riscă până la 7 ani de închisoare pentru pentru escrocherie și organizarea migrației ilegale în Israel. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, oamenii legii au stabilit că inculpata, acționând în comun cu alte persoane, sub paravanul pretinsei activități de transportare a moldovenilor la muncă în Israel, a demarat o activitate de identificare a doritorilor.

„Astfel, aceasta a însușit sume cuprinse între 1500 și 3000 de euro de la patru victime, promițându-le că în decurs de 2-3 luni se vor afla deja în Israel, promisiuni nerespectate ulterior.

În cadrul cauzei penale, oamenii legii au efectuat opt percheziții în bunuri imobile din municipiul Chișinău și raionul Cimișlia, precum și în trei automobile, fiind depistate și ridicate telefoane mobile, laptopuri, facturi cu privire la caz, recipise și înscrisuri de ciornă, dar și bani care ar fi fost obținuți în rezultatul activității ilegale”, se arată în comunicatul Poliției Naționale.

Femeia este cercetată în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/AQOBQlJgOosoemwNgUnPQSv29sZCHPY0VsUqyTfH5s689UwASbIBExanb0GmOqhV1RAZoYiZwOjc4hRXT12ROv8T.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Articolul VIDEO Le-a promis moldovenilor locuri de muncă în Israel, însă i-a lăsat și fără bani. O femeie din Cimișlia, reținută apare prima dată în Realitatea.md.