Sari la conținut

VIDEO Procurorul General comentează cazul medicului din Comrat, reținut pentru 72 de ore

  • de

Există riscul ca medicul de la azilul de bătrâni din Comrat, reținut pentru că „a ajutat” 25 de persoane să voteze la alegerile din 20 octombrie, să se eschiveze de pedeapsă. Procurorul General, Ion Munteanu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă organizată luni, 28 octombrie, că procurorii analizează necesitatea aplicării arestului preventiv.

„La moment este reținut pentru 72 de ore (n.r. medicul din Comrat). Procurorii efectuează acțiuni de urmărire penale cu dumnealui și vor aprecia riscurile și existența riscurilor de eschivare sau necesitatea aplicării măsurilor preventive arestul sau arestul domiciliu”, a precizat Igor Munteanu.

Ion Munteanu a menționat că procurorii nu exclud faptul că și alți angajați ai azilului de bătrâni ar fi fost implicați la încălcarea secretului votului pentru cei 25 de alegători plasați în azilul de bătrâni din municipiul Comrat.

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, în ziua alegerilor prezidențiale din 20 octombrie curent, la Comrat a avut loc un caz ieșit din comun. Potrivit Asociației Promo-LEX, în cazul a cel puțin 25 de persoane, membrii biroului electoral, care s-au deplasat cu urna mobilă la Casa de bătrâni din localitate, nu au fost asigurat dreptul la vot și secretul acestuia.

În unele cazuri ștampila „VOTAT” era aplicată de persoana care îi „asista”, fără manifestarea opțiunii exacte de vot a alegătorului.

La scurt timp, în urma sesizării depuse de către Asociația „Promo-LEX”, IGP a inițiat o cauză penală cu privire la încălcarea secretului votului pentru 25 de alegători plasați în azilul de bătrâni din municipiul Comrat, la scrutinul electoral din 20 octombrie 2024.

Luni, 28 octobrimbrie, într-un counicat de presă, Poliția Națională a anunțat că medicul care „a ajutat” 25 bătrâni de la azil să voteze, a fost reținut. El riscă până la 5 ani de închisoare, dar și aplicarea sechestrului pe mai multe imobile.

Medicul din Comrat, care „a ajutat” 25 bătrâni de la azil să voteze, a fost reținut. Riscă până la 5 ani de închisoare

Articolul VIDEO Procurorul General comentează cazul medicului din Comrat, reținut pentru 72 de ore apare prima dată în Realitatea.md.