Sari la conținut

VIDEO Usatîi și-a anunțat decizia privind turul II la prezidențiale. Pe cine susține?

  • de

Cu șase zile înainte de turul II al prezidențialelor, Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, a organizat un briefing de presă în care a anunțat poziția sa privind alegerile de duminică. Politicianul a declarat că nu va susține pe niciunul dintre cei doi candidați.

„(…) Cu toată certitudinea vă spun că actuala președintă, doamna Maia Sandu, după mandatul ei de patru ani, și după mandatul de 3 ani a guvernării PAS, nu poată să aibă nicio suținerea din partea mea și a a Partidului Nostru. Această decizie a fost discutată cu colegii de partid și am avut o săptămână ca să discut cu toți cetățenii.

(…) Astăzi, în turul 2, candidatul Partidului Socialiștilor este domnul Alexandr Stoianoglo. Conducerea acestui partid în frunte cu Igor Dodon încearcă să distrugă Partidul Nostru și să mă doboare pe mine încă din anul 2014. Această luptă și tentativă de a mă distruge durează deja 10 ani. În 2014, Partidul Nostru, conform unii înțelegeri între Plahotinuc și Dodon, a fost scos abuziv din alegeri și n-am putut participa la alegerile parlamentare creând primul precedent în istoria Republicii Moldova, când un partid este exclus cu câteva zile înainte de alegeri.

(…) Eu am spus și după alegerile din 2016 și 2020 că nu voi mai îndemna pe nimeni să voteze pe cineva anume. Prin urmare, după consultări, vreau să declar cu toată certitudinea că eu nu voi vota niciun candidat, dar vreau să menționez că nu am niciun drept să decid ce trebuie să facă cetățenii, și cei care m-au votat pe mine, dar și pe alți candidați. Procedați cum considerați de cuviință”, a declarat Renato Usatîi.

Amintim că, la alegerile din 20 octombrie, Renato Usatîi a fost votat de 13,79% din alegători.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În turul doi al scrutinului au acces Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Pe 3 noiembrie 2024, cetățenii vor fi chemați din nou la secțiile de votare, pentru a alege care dintre cei doi candidați devine șeful statului.

Într-un comunicat de presă, partidul comuniștilor a anunțat că îl va vota pe Alexandr Stoianolgo, candidatul socialiștilor.

Irina Vlah a declarat va desfășura o campanie în localitățile Moldovei, înainte de a decide pe cine dintre cei doi candidați care au acces în turul II va susține, iar Tudor Ulianovschi a precizat că nu va susține pe niciul dintre cei doi candidați.

Vasile Tarlev și Natalia Morari au îndemnat cetățenii să voteze împotriva Maiei Sandu, iar Victoria Furtună și Andrei Năstase nu și-au exprimat public decizia.

Articolul VIDEO Usatîi și-a anunțat decizia privind turul II la prezidențiale. Pe cine susține? apare prima dată în Realitatea.md.