Sari la conținut

Drumuri din Căușeni, Strășeni și Cimișlia, blocate în urma ploilor. Și câțiva copaci au fost doborâți

  • de

Mai mulți drumari au intervenit joi, 5 septembrie, pentru înlăturarea consecințelor cauzate de ploile puternice. Mai exact, unitățile teritoriale au intervenit în sectoarele: Căușeni, Strășeni, Cimișlia, Ialoveni și Chișinău.

Potrivit informațiilor prezentate de Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), în total au fost afectate 11 drumuri publice naționale. Pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente, au fost mobilizate patru utilaje speciale și 25 de muncitori rutieri.

„Muncitorii rutieri au acționat pe drumurile publice naționale cu următoarele lucrări: evacuarea acumulărilor de apă de pe partea carosabilă; îndepărtarea crengilor sau copacilor doborâți de pe acostament și partea carosabilă; salubrizarea manuală și mecanizată a drumurilor și a șanțurilor de evacuare a apelor, care au fost înnămolite”, se arată în comunicatul ASD.

ASD mai precizează că întreaga rețea de drumuri naționale, sectoarele afectate de condițiile meteo nefavorabile sunt monitorizate în permanență.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela următoarele numere de telefon: (+373) 604 77 117, (+373) 783 37 744.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Drumuri din Căușeni, Strășeni și Cimișlia, blocate în urma ploilor. Și câțiva copaci au fost doborâți apare prima dată în Realitatea.md.