Sari la conținut

Peste 1300 de copii ucraineni, încadrați în școlile din Chișinău. Instituțiile în care sunt cei mai mulți

  • de

Începând cu noul an de studiu 2024-2025, circa 1.353 de copii ucraineni au fost integrați în 45 de instituții primare și secundare din municipiu. Potrivit datelor Primăriei municipiului Chișinău, asta ar însemna cu peste 500 elevi mai mulți, în comparație cu luna mai a anului 2024.

Totodată, alți 370 de copii cu vârsta de 2-7 ani sunt încadrați în grădinițele din Chișinău.

Top instituții cu cei mai mulți elevi refugiați:

Gimnaziul „Taras Șevcenco” – 212 elevi;
Liceul Teoretic „M. Koțiubinski” – 128 elevi;
Liceul Teoretic „Petru Movilă” – 84 elevi.

În premieră, la Gimnaziul „Taras Șevcenco”, în acest an au fost deschise patru clase cu instruire în limba ucraineană pentru 91 de elevi refugiați.

„Pentru a sprijini comunitatea de refugiați, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS) continuă să identifice locuri disponibile în instituțiile de învățământ și să ofere consiliere psiho-socială pentru copii și părinți. În plus, asigurăm echivalarea perioadelor de studii și actualizăm constant informațiile necesare pentru familiile refugiate. Chișinău rămâne un oraș al solidarității și sprijinului!”, a explicat viceprimarul Municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Peste 1300 de copii ucraineni, încadrați în școlile din Chișinău. Instituțiile în care sunt cei mai mulți apare prima dată în Realitatea.md.