Sari la conținut

Kremlinul, acuzat de atacuri cibernetice. SUA promite 10 milioane $ pentru informații despre spioni ruși

  • de

Statele Unite ale Americii și alte 9 state din cadrul NATO acuză Kremlinul că ar fi organizat atacuri cibernetice la scară largă în februarie 2022. Sunt vizate țări membre ale Alianței Nord-Atlantice, dar și Ucraina.

Departamentul american de justiție a comunicat despre amenințările cibernetice din partea Moscovei la adresa rețelelor informatice. Potrivit news.ro, autoritățile americani, inclusiv FBI, lucrează de comun cu instituții de resort din Olanda, Germania, Estonia, Cehia, Regatul Unit, Australia, Canada, Letonia și Ucraina, pentru a preveni pericolele.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Ofițerii care investighează atacurile susțin că a fost folosit softul „WhisperGate” a unității 29155 din cadrul Serviciului de inteligență al Rusiei. Cinci persoane, presupuși spioni ruși, dar și un civil care ar fi colaborat cu ei, sunt acuzați de compromiterea sistemelor guvernamentale.

Autoritățile din SUA i-au anunțat în căutare. FBI promite până la 10 milioane de dolari pentru informații care ar putea duce la arestarea persoanelor suspectate de crime cibernetice.

Articolul Kremlinul, acuzat de atacuri cibernetice. SUA promite 10 milioane $ pentru informații despre spioni ruși apare prima dată în Realitatea.md.