Sari la conținut

Maia Sandu, îndemn pentru preoții care fac „pelerinaje” la Moscova: Să nu se ocupe de destabilizare și politică

  • de

Președinta îndeamnă preoții să nu se ocupe de destabilizare și să nu se implice în politică. Invitată în studioul emisiunii „În profunzime” de la PRO TV, șefa statului a punctat că acțiunile care au loc împotriva statului se pedepsesc conform legii, făcând referire la vizitele fețelor bisericești în Rusia.

„Îndemnul meu este ca preoții să nu se lase folosiți în activități de destabilizare a țării. Asemenea activități sunt pedepsite conform legii. Îndemnul meu este să nu se implice în politică și să lase cetățenii să aleagă ce cred ei. Ei să se ocupe de promovarea moralei creștine și să contribuie la pace în societate. Este îndemnul meu și sper să fie auzit de cât mai mulți preoți”, a punctat Sandu.

Amintim că Mitropolia Moldovei s-a pomenit în centrul unui scandal, după ce mai mulți clerici au făcut „pelerinaje” în Rusia. Presa a scris că aceste vizite ar fi plătite de politicianul fugar Ilan Șor.

În încercarea de a opri criticile, Mitropolia Moldovei s-a contrazis în declarații. Inițial, responsabilii din cadrul instituției laice susțineau că nu știu cine finanțează deplasările, apoi au anunțat că Patriarhia Rusiei ar organiza pelerinaje pentru clericii din Moldova.

Mitropolia Moldovei recunoaște că preoții noștri merg în ”pelerinaje” pe banii Rusiei: Inițiativă spirituală

 

Articolul Maia Sandu, îndemn pentru preoții care fac „pelerinaje” la Moscova: Să nu se ocupe de destabilizare și politică apare prima dată în Realitatea.md.