Sari la conținut

Ministrul Culturii din Italia a demisionat după ce a fost implicat într-un scandal de adulter

  • de

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, a demisionat vineri, în urma unui scandal de adulter, relatează AFP.

„După ce m-am gândit mult timp, în aceste zile dificile, am decis să demisionez irevocabil din funcția de ministru al Culturii”, a scris Sangiuliano într-o scrisoare adresată premierului Giorgia Meloni și publicată de minister.

Sangiuliano este primul ministru din guvernul Meloni care a demisionat, cu mai puțin de două săptămâni înaintea reuniunii miniștrilor culturii din țările G7, programată între 19 și 21 septembrie, eveniment prezidat de Italia anul acesta.

El a anunțat că va sesiza autoritățile pentru a-și apăra onoarea și a demonstra „transparența și corectitudinea” acțiunilor sale, fără a specifica detalii suplimentare despre cine va fi vizat de plângerea sa.

Premierul Giorgia Meloni a transmis recunoștință lui Sangiuliano, apreciind „munca extraordinară” depusă până în prezent, care a contribuit la obținerea unor rezultate importante în promovarea patrimoniului cultural italian.

Miercuri, Sangiuliano, în vârstă de 62 de ani, a oferit explicații cu privire la întâlnirea sa cu Maria Rosaria Boccia, care, în ultimele zile, a publicat pe rețelele de socializare detalii despre relația lor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Ministrul Culturii din Italia a demisionat după ce a fost implicat într-un scandal de adulter apare prima dată în Realitatea.md.