Sari la conținut

Maia Sandu, încrezătoare că referendumul poate fi validat, dar există o problemă: Prea mulți alegători în liste

  • de

Numărul mai mare al alegătorilor în listele electorale decât în realitatea ar putea fi o problemă pentru validarea referendumului, consideră Maia Sandu. În același timp, viitoarea candidată la prezidențiale a spus în cadrul emisiunii „În profunzime” de la PROTV că sondajele arată intenții mari de participare.

Așadar, în opinia Maiei Sandu, mobilizarea la alegeri este necesară. În caz contrar, nevalidarea referendumului ar înseamna oportunitate ratată pentru Republica Moldova

„Sondajele pe care le vedem arată o participare bună. Problema este nu participarea joasă. Problema este numărul de alegători incluși în liste. Știm că acest număr este mai mare decât numărul real de alegători și acest număr va fi raportat la prezență. Este un motiv de îngrijorare. Nu ne putem relaxa, Trebuie să ne mobilizăm și să mergem la vot. (…) Nevalidarea înseamnă o decizie pierdură și o oportunitate extraordinară ratată, pe care nu avem dreptul să o ratăm”, a menționat Sandu.

 

Precizăm că, pe 20 octombrie 2024, în Republica Moldova au loc concomitent alegerile prezidențiale și referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin parcursul european al țării.

Articolul Maia Sandu, încrezătoare că referendumul poate fi validat, dar există o problemă: Prea mulți alegători în liste apare prima dată în Realitatea.md.