Sari la conținut

Comandantul trupelor ucrainene Oleksandr Sîrskîi, la CNN: „Ucraina trage de două ori mai puține obuze decât Rusia”

  • de

Rusia trage obuze într-un raport de aproximativ 2:1 sau chiar 2,5:1 față de Ucraina, a declarat comandantul trupelor ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, într-un interviu pentru CNN, menționând că forțele ucrainene reușesc să reducă această diferență, conform Kyiv Independent, transmite digi24.ro.

În primăvara anului curent, Ucraina a întâmpinat dificultăți în aprovizionarea cu muniție, în mare parte din cauza întârzierilor în asistența militară din partea Statelor Unite, ceea ce a avut un impact direct asupra desfășurării pe teren.

La mijlocul lunii aprilie, președintele Volodimir Zelenski raportase că Rusia trăgea de zece ori mai multe obuze decât Ucraina. Sîrskîi a subliniat că Rusia are un avantaj în ceea ce privește armele și personalul, dar Ucraina ar trebui să pună accent pe „superioritatea tehnică” prin utilizarea armelor de înaltă tehnologie, cum ar fi dronele.

Armata ucraineană a reușit să reducă diferența dintre proiectilele folosite de Kiev și Moscova, compensând-o cu ajutorul dronelor, a explicat generalul.

De asemenea, Sîrskîi a menționat că au avut loc „schimbări semnificative” odată cu sosirea armelor americane în Ucraina, după aproape șapte luni de întârzieri, dar a avertizat că Ucraina primește echipamentele „cu întârziere”.

„Acesta este, de asemenea, un aspect negativ pentru noi. Mai ales când vine vorba de formarea de noi unități sau când o unitate este formată și nu există echipament, arme, cum ar trebui să percepem acest lucru?”, a spus comandantul-șef.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Comandantul trupelor ucrainene Oleksandr Sîrskîi, la CNN: „Ucraina trage de două ori mai puține obuze decât Rusia” apare prima dată în Realitatea.md.