Sari la conținut

Poliția: O nouă schemă a exponenților lui Șor, care obțineau bani prin Promsvyazbank din Rusia, deconspirată

  • de

Oamenii legii au deconspirat o nouă schemă a exponenților lui Șor, care finanțau ilegal partidele prin intermediul Promsvyazbank din Rusia. Sub pretextul achitării unor remunerări participanților la manifestații, acestora li se creau conturi la banca rusească, apoi li se transferau bani pe ele în ruble rusești.

Mijloacele financiare erau ulterior transferate în valută. Apoi, președinții oficiilor rețineau jumătate din sumele transferate, invocând intermedierea pentru extragerea banilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„La 09 septembrie 2024, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații  în conlucrare cu Procuratura Anticorupție au efectuat mai multe percheziții în cadrul unei cauze penale pornită pentru finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali – săvârșită în proporții mari, dar și pentru spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari”, a anunțat Poliția Națională.

Sumele transferate activiștilor lui Șor variau între 10.000 și 155.000 de ruble. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri de ciornă, telefoane mobile și alte obiecte relevante pentru urmărirea penală. Urmează și alte acțiuni privind anchetarea cauzei.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/XL9yEUmJs7o” muted=”false”]

Articolul Poliția: O nouă schemă a exponenților lui Șor, care obțineau bani prin Promsvyazbank din Rusia, deconspirată apare prima dată în Realitatea.md.