Sari la conținut

Germania suspendă acordul Schengen. La toate frontierele țării se reiau controalele de pașapoarte

  • de

Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a ordonat reluarea controlului pașapoartelor la toate frontierile terestre, în încercarea de a reduce numărul persoanelor care intră în țară fără viză, conform unor surse guvernamentale citate luni de agenția dpa, transmite antena3.ro.

Se pare că Faeser a informat Comisia Europeană cu privire la această decizie. Scopul acestor controale la frontieră este nu doar limitarea migrației ilegale, ci și combaterea amenințărilor provenite din partea grupărilor teroriste islamiste și a organizațiilor de criminalitate transfrontalieră.

Toți vecinii Germaniei fac parte din spațiul Schengen, care permite liberă circulație a persoanelor. Totuși, încă din octombrie 2023, Germania a reintrodus unele controale la granițele cu Elveția, Cehia și Polonia, pentru a descuraja migranții.

Aceste măsuri au fost oficial catalogate ca temporare, dar au fost extinse de mai multe ori de Berlin, după cum informează Agerpres. De asemenea, controale similare sunt aplicate temporar din septembrie 2015 la frontiera cu Austria.

Conform surselor dpa, actuala coaliție de guvernare a dezvoltat planuri extinse pentru a interzice intrarea unor migranți, în conformitate cu legislația Uniunii Europene, ca urmare a cererilor formulate de blocul conservator de opoziție CDU/CSU. Detalii suplimentare despre această propunere nu au fost încă divulgate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Germania suspendă acordul Schengen. La toate frontierele țării se reiau controalele de pașapoarte apare prima dată în Realitatea.md.