Sari la conținut

Profesoara din Chișinău care promova în discuțiile cu elevii propagandă pro-Kremlin ar putea fi demisă. Urmează audieri

  • de

Profesoara de la liceul „Anton Cehov” din Chișinău care promova în discuțiile sale cu elevii mai multe falsuri și propagandă pro-Kremlin ar putea fi demisă. O investigație internă, demarată de Consiliul de Etică al instituției, indică faptul că aceste discuții au avut loc în 2023, la o pauză, și nu la prima lecție din noul an de studii cu tema „Împreună pentru pace”, transmite Radiomoldova.md.

Directoarea instituției de învățământ a declarat că ancheta în cazul profesoarei acuzate este în desfășurare și condamnă aceste acțiuni. De asemenea, ea a mai adăugat că profesoara a scris o explicație în care a precizat că discuțiile au avut loc anul trecut în timpul recreației, pornind de la niște întrebări ale elevilor.

„Noi acum verificăm dacă corespund faptele despre care vorbește doamna. Neapărat, chiar dacă au avut loc anul trecut, asta nu înseamnă că noi ne permitem să vorbim cu elevii anul trecut, dar nu ne permitem să vorbim anul acesta. Cadrul didactic în timpul procesului educațional trebuie să-și desfășoare activitatea conform obligațiilor profesionale”.

Șeful adjunct al Direcției Generale Educație din Chișinău, Andrei Pavaloi, a declarat că acum se discută cu elevii pentru a elucida situația, iar profesoara ar putea fi demisă, în cazul în care faptele se vor adeveri. Potrivit sursei citate, decizia finală urmează să fie luată săptămâna aceasta de Consiliului de Etică al liceului, a menționat Andrei Pavaloi.

„Anterior, am avut mai multe acte emise, ordine, circulare, prin care am atenționat directorii despre subiectele ce țin de geopolitică. Respectiv, la ziua de astăzi, am constatat că nemijlocit acțiunea a avut loc în luna mai a anului trecut de studii, în afara orelor. Discuția a început în timpul pauzei și a continuat în cadrul orei. Săptămâna aceasta, urmează să fie audiați elevii pentru a lua o decizie corectă. Respectiv, directorul, angajatorul cadrului didactic urmează să ia o decizie la propunerea comisiei de etică”, a spus Pavaloi.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că săptămâna trecută Ministerul Educației și Cercetării a declarat că s-a autosesizat referitor la cazul unei profesoare de la un liceu din capitală care ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice în cadrul primei lecții a acestui an școlar.

AUDIO Declarații șocante ale unei profesoare din Chișinău. Promova în discuțiile cu elevii falsuri și propagandă

Articolul Profesoara din Chișinău care promova în discuțiile cu elevii propagandă pro-Kremlin ar putea fi demisă. Urmează audieri apare prima dată în Realitatea.md.