Sari la conținut

Premieră pentru comuna Trușeni. În localitate va fi construit un teren de sport multifuncțional

  • de

În premieră, în comuna Trușeni va fi construit un teren de sport multifuncțional, care va include și spații de joacă pentru copii, cu multe zone verzi, anunță reprezentanții Primăriei Chișinău.

Viceprimarul Ilie Ceban, aflat într-o vizită de documentare la Trușeni, a discutat cu administrația locală despre etapele proiectului și a propus includerea acestuia în programul „Fotbal în școli”, inițiat de Federația Moldovenească de Fotbal.

Noul stadion va fi construit pe teritoriul Gimnaziului „Gheorghe Madan” și va fi destinat atât elevilor, cât și iubitorilor de sport din comună.

„În prezent, proiectul și evaluarea costului total al lucrărilor se află la etapele de execuție. Stadionul va fi împărțit în mai multe zone de sport: fotbal, baschet, volei și handbal. De asemenea, proiectul va include și o pistă de alergare, zona de workout, spații de joacă pentru copii și mai multe zone verzi. Implementarea proiectului va fi complexă, deoarece urmează să fie efectuate și lucrări de drenaj a zonei”, se arată în comunicatul emis de Primăria Chișinău.

Pentru acest proiect, în anul 2024, municipalitatea a bugetat 6,5 milioane de lei. Se estimează că noul stadion va fi dat în exploatare în anul 2025.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Premieră pentru comuna Trușeni. În localitate va fi construit un teren de sport multifuncțional apare prima dată în Realitatea.md.