Sari la conținut

Candidații la funcția de procuror-șef al PCCOCS au promovat etapa de verificare a eligibilității. Ce urmează

  • de

Candidații la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au promovat etapa de verificare a eligibilității, anunță Consiliul Superior al Procurorilor.

Astăzi, Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS s-a întrunit în ședință închisă, format online, pentru a examina dosarele candidaților prin prisma criteriilor de eligibilitate.

Respectiv, în urma examinării, toți cei patru candidați au întrunit criteriile de eligibilitate fiind promovați pentru etapa interviului, după cum urmează:

Victor Furtuna;
Alexandru Machidon;
Andrei Mațco;
Ion Neguriță.

Totodată, CSP a precizat că etapa interviurilor a fost stabilită pentru 9 octombrie în intervalul orei 10:00-15:00.

Fiecare candidat va avea la dispoziție o oră pentru a prezenta conceptul de management și dezvoltare instituțională (maxim 20 min.) și a răspunde la întrebări (maxim 40 min.).

În cadrul interviului, Comisia specială va evalua candidații inclusiv prin prisma competențelor profesionale ale acestora în domeniul contracarării criminalității organizate și cauzelor speciale. Interviurile candidaților vor fi publicate online îndată după încheierea ultimului interviu.

Amintim că, tot în cadrul ședinței din 24 iulie, CSP a lansat un nou concurs pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). În prezent, PCCOCS este condusă de un șef interimar. Este vorba de Victor Furtună, numit în această funcție în luna ianuarie 2023.

Precedentul concurs s-a încheiat cu un scandal de amploare, izbucnit pe 26 ianuarie 2023, după ce un membru al comisiei, care se ocupă de selecția preliminară a candidaților, s-a plâns de presiuni, iar unul dintre candidați spunea că datele sale personale au fost accesate ilegal.

La 2 martie 2023, membrii CSP au decis anularea concursului pentru șefia PCCOCS, după ce doi candidați s-au retras, iar Comisia a constatat imposibilitatea continuării concursului pentru funcția de procuror – șef al PCCOCS

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Candidații la funcția de procuror-șef al PCCOCS au promovat etapa de verificare a eligibilității. Ce urmează apare prima dată în Realitatea.md.