Sari la conținut

La Chișinău va avea loc Platforma de Parteneriat pentru Moldova. Peste 65 de delegații vor veni la noi în țară

  • de

Țara noastră va găzdui marți, 17 septembrie, cea de-a 5-a Conferință Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova. În acest sens, la Chișinău sunt așteptate peste 65 de delegații.

„La Chișinău sunt așteptate peste 65 de delegații – miniștri, viceminiștri, secretari de stat ai ministerelor de externe din statele partenere, reprezentanți ai corpului diplomatic și organizațiilor internaționale. Prietenii țării noastre vor veni la Chișinău ca să transmită un mesaj comun: Sunt pentru Moldova Europeană, Modernă și Sigură!”, a declarat vicepremierul Mihai Popșoi.

Evenimentul se va desfășura sub patronajul prim-ministrului Dorin Recean.

„În cadrul Platformei, ne vom concentra eforturile în cadrul celor 4 grupuri de lucru:

justiție, anticorupție și securitate;
energie, eficiență energetică și mediu;
dezvoltarea economică durabilă și infrastructura strategică;
reforma administrației publice și management-ul finanțelor publice. Reuniunea Platformei de Parteneriat este și o recunoaștere a angajamentului asumat de Guvernul Republicii Moldova și cetățenii noștri de a ne ancora țara noastră într-un spațiu al păcii, prosperității și democrației”, se arată în mesajul lui Popșoi.

De asemenea, el a mai adăugat că Republica Moldova încă o dată dovedește că este un furnizor de stabilitate, o țară în care se construiește democrația și oportunități în bunăstare pentru cetățeni.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul La Chișinău va avea loc Platforma de Parteneriat pentru Moldova. Peste 65 de delegații vor veni la noi în țară apare prima dată în Realitatea.md.