Sari la conținut

BNM anunță despre o nouă metodă de escrocherie. Ce recomandări are pentru moldoveni

  • de

Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță moldovenii, deținători de carduri bancare, despre o nouă metodă de escrocherie. În acest sens, reprezentanții băncii precizează că cetățenii nu trebuie sub nicio formă să ofere, nici măcar reprezentanților instituțiilor bancare, datele de pe cardul de plată.

Îndemnul vine în contextul deconspirării de către oamenii legii a unui caz de escrocherie prin care a fost permis accesul neautorizat la cardul de plată pentru a sustrage mijloacele bănești.

„ATENȚIE! Angajații Băncii Naționale a Moldovei (BNM) nu contactează telefonic sau prin alte mijloace nicio persoana fizică sau juridică pentru a cere date personale. Dacă sunteți contactați de cineva care vă cere datele personale și se prezintă drept angajat BNM, sunteți victima unei escrocherii”, se arată în mesajul BNM.

Pentru a sprijini publicul în protejarea eficientă a datelor personale și pentru a oferi informații detaliate despre măsurile de securitate a informațiilor asociate cardurilor de plată, Banca Națională a elaborat un set de linii directoare accesibile pe pagina web.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul BNM anunță despre o nouă metodă de escrocherie. Ce recomandări are pentru moldoveni apare prima dată în Realitatea.md.