Sari la conținut

Atentate teroriste la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris. Suspecții – arestați

  • de

În timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris au avut loc trei atentate, dar acestea au fost dejucate. Anunțul a fost făcut de procurorul antiterorist al Franței, Oliver Christen.

Primul atac era îndreptat „împotriva unor unităţi de tip bar din jurul stadionului Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne”, a detaliat Olivier Christen. Un alt grup a „planificat atacuri împotriva instituţiilor israeliene sau a reprezentanţilor Israelului la Paris”, a anunţat el, transmite Observatorrnews.ro

Al treilea atac a fost planificat la Paris de două persoane din Gironde. Toate persoanele care plănuiau aceste atacuri au fost arestate, „ceea ce a dus la inculparea a cinci persoane, printre care şi un minor”.

Oliver Christen a mai adăugat că toți suspecții sunt după gratii.

De asemenea, el a raportat o creştere a percheziţiilor preventive şi a arestărilor la domiciliu înainte de JO de la Paris 2024, pentru a preveni ameninţările.

„Au fost efectuate 936 de percheziţii domiciliare în 2024 (în Franţa). Au fost 153 în 2023”, a declarat Olivier Christen, adăugând că aceste percheziţii s-au datorat în principal „ameninţării jihadiste”, reprezentând „80% din procedurile deschise de procurorul general. În cadrul interviului, procurorul antiterorist a lăudat activitatea poliţiei şi a sistemului judiciar în faţa acestor ameninţări. „Asigurarea securităţii este o provocare care a fost depăşită datorită investiţiilor foarte mari din ultimele luni”, a conchis Christen.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Atentate teroriste la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris. Suspecții – arestați apare prima dată în Realitatea.md.