Sari la conținut

Kremlinul îi avertizează pe Trump și Harris să nu mai folosească numele lui Putin în confruntări: „Nu ne place deloc”

  • de

Kremlinul solicită candidaților la președinția Statelor Unite, Donald Trump și Kamala Harris, să nu mai folosească numele lui Vladimir Putin în disputele politice.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat miercuri că președinția rusă este profund nemulțumită de modul în care numele lui Putin a fost menționat în dezbaterea electorală dintre cei doi candidați: fostul președinte Donald Trump, reprezentant al Partidului Republican, și vicepreședinta Kamala Harris, propusă de Partidul Democrat, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Peskov a declarat jurnaliștilor că utilizarea numelui lui Putin în contextul politic american este ceva ce „nu ne-a plăcut deloc”.

De asemenea, el a subliniat că Statele Unite manifestă o atitudine ostilă și negativă față de Rusia, exprimând speranța că astfel de referiri la președintele rus vor dispărea din discursul candidaților americani.

Săptămâna trecută, Casa Albă a comunicat că Putin nu ar trebui să se pronunțe asupra alegerilor prezidențiale din SUA. Liderul rus a declarat, aparent în glumă, că o preferă pe Harris în locul lui Trump, menționând chiar faptul că râsul ei este „molipsitor”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Kremlinul îi avertizează pe Trump și Harris să nu mai folosească numele lui Putin în confruntări: „Nu ne place deloc” apare prima dată în Realitatea.md.