Sari la conținut

Maia Sandu, despre interviul pentru vDudi: M-au bucurat comentariile de apreciere de la ucraineni

  • de

Președinta Maia Sandu pare să scuze echipa vDudi care nu ar fi fost suficient de pregătită cu întrebările. Potrivit ei, nu are cum oamenii care nu locuiesc în Republica Moldova să cunoască toate detaliile situației și să fie la curent cu știrile zilei. În schimb, a citit câteva dintre comentariile la interviu și a rămas mulțumită de ele, în special, de recunoștința ucrainenilor față de bunătatea moldovenilor pe timpul invaziei ruse în Ucraina. Mai multe a discutat la podcastul „Mulțumesc pentru întrebare” al jurnalistei Nata Albot, publicat miercuri, 11 septembrie curent, pe YouTube.

În primul rând, jurnalista a ținut să precizeze din partea cui a venit inițiativa privind interviul, la care șefa statului a dezvăluit că aparține echipei vDudi.

În context, a reiterat despre pericolul propagandei Kremlinului cu scopul de a dezinforma moldovenii.

Și nu în ultimul rând, s-a bucurat de comentariile de apreciere la adresa moldovenilor din partea ucrainenilor.

În acest an, Maia Sandu a acordat un interviu în limba rusă jurnalistului rus Iuri Dudi. Cele mai importante idei au fost că Republica Moldova va face totul pentru a păstra pacea, dar dacă Rusia ne va ataca, ne vom apăra și că nu consideră posibilă includerea în Guvern a bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, din cauza riscurilor pe care le implică acest lucru.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

FOTO Escrocii folosesc interviul lui Dudi cu Sandu pentru a lupta cu… escroci. Numeroase reclame, lansate pe Facebook

Articolul Maia Sandu, despre interviul pentru vDudi: M-au bucurat comentariile de apreciere de la ucraineni apare prima dată în Realitatea.md.