Sari la conținut

Încă trei concurenți electorali, înregistrați la referendum. Toți optează pentru aderarea Moldovei la UE

  • de

Încă trei concurenți electorali au fost înregistrați pentru a participa la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Este vorba despre Coaliția Unitate și Bunăstare (CUB), Blocul Împreună și Partidul Acțiuni și Solidaritate (PAS).

Decizia a fost aprobată În cadrul ședinței de Comisiei Electorale Centrale (CEC), desfășurată pe 12 septembrie 2024. Toți cei trei participanți înscriși la scrutin vor pleda pentru aderarea Moldovei la UE.

Conform Comisiei, termenul limită pentru depunerea cererilor de înregistrare în calitate de participant la referendum este 20 septembrie 2024. Până acum, alți șase participanți au fost înregistrați la referendum.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Respect Moldova”, ALDE și Partidul Verde Ecologist vor susține opțiunea „Da”, iar comuniștii, „Renaștere” și „Șansă” vor fi opta pentru „Nu”.

În privința partidului „Șansă” există probabilitatea ca decizia de înregistrare să fie revocată, după ce judecătorii au decis limitarea activității formațiunii pentru trei luni.

Articolul Încă trei concurenți electorali, înregistrați la referendum. Toți optează pentru aderarea Moldovei la UE apare prima dată în Realitatea.md.