Sari la conținut

A fost aprobată componența Consiliului de Etică al Ministerului Educației și Cercetării. Cu ce se va ocupa acesta

  • de

Respectarea prevederilor Codului de etică a cadrelor didactice va fi examinată de un Consiliu de Etică de pe lângă Ministerul Educației și Cercetării.

Consiliul de etică examinează petițiile, sesizările şi cererile depuse şi constată încălcări sau neîncălcări ale prevederilor Codului de etică al cadrelor didactice; încurajează performanța angajaților din învățământ și propune măsuri de stimulare a acestora; desfăşoară anchete și, după caz, înaintează propuneri privind sancționarea angajaților din învățământ care au admis încălcări ale Codului de etică al cadrului didactic, deciziile fiind luate de către organul căruia i se atribuie dreptul de angajare.

În cadrul primei ședințe a Consiliului de etică al MEC, Lilia Zaharia a fost desemnată în calitate de președintă a Consiliului.

Din componența consiliului mai fac parte, Valentina Olaru, Secretar de Stat, MEC; Lilia Ivanov, directoare, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare; Pavel Polișciuc, profesor de literatura universală, Liceul Teoretic „D. Cantemir”, mun. Bălți; Sergiu Toma, psihoterapeut sistemic de familie și cuplu, director Executiv al AO „Institutul pentru Familie și Inițiative sociale”; Ghenadie Donos, președinte al Federației Sindicale a Educației și Științei; Evghenia Bordeianu, reprezentantă a Asociației Obștești „Părinți Solidari”.

Menționăm că misiunea Consiliului constă în coordonarea și monitorizarea aplicării uniforme a normelor de conduită morală și profesională în activitatea instituțiilor de învățământ general și profesional tehnic.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cazul profesoarei care speria elevii cu rachete și drone ucrainene: MEC anunță că se va examina la Consiliul de Etică

Articolul A fost aprobată componența Consiliului de Etică al Ministerului Educației și Cercetării. Cu ce se va ocupa acesta apare prima dată în Realitatea.md.