Sari la conținut

Casa Albă: Afirmațiile „murdare” ale lui Trump despre migranții care mânâncă pisici și câini „pun vieți în pericol”

  • de

Pe măsură ce Donald Trump își amplifică atacurile împotriva migranților, în special a celor haitieni, promovând ideea că aceștia fură și consumă animale de companie, Casa Albă a avertizat joi că astfel de afirmații false „pun vieți în pericol.”

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat într-o conferință de presă că „aceste comentarii murdare (…) afectează viețile comunităților vizate de aceste încercări de denigrare.”

Autorităţile oraşului american Springfield au anunţat că au ordonat evacuarea primăriei, joi, după o alertă cu bombă, într-un context de critici nefondate din partea lui Donald Trump împotriva migranţilor haitieni care trăiesc în localitate, scrie Agerpres.

„Din cauza unei alerte cu bombă trimise astăzi diverselor autorităţi din Springfield, primăria este închisă”, se arată pe contul oficial de Facebook al acestui orăşel cu 60.000 de locuitori situat în statul Ohio.

De la începutul săptămânii, Springfield a fost în centrul unei controverse amplificate de extrema dreaptă și de Trump, care a susținut în mod fals că haitienii atacă și fură animale de companie pentru a le consuma. Poliția locală a respins aceste afirmații, iar Casa Albă a subliniat impactul negativ al răspândirii de informații false.

„Ohio este inundat de migranţi fără acte, majoritatea din Haiti, care vin în oraşe şi sate într-un ritm fără precedent”, a afirmat joi candidatul republican la Preşedinţia SUA.

El a acuzat-o pe Harris de contribuția la creșterea numărului de migranți la frontiera de sud, având o referire peiorativă la aceasta, comparând situația cu o „invazie militară” și afirmând că țara este „ocupată de un element străin.”

Trump s-a concentrat în special asupra orașului Springfield, care a devenit centrul discuțiilor despre imigrație, în urma acuzațiilor false legate de migranții haitieni consumând animale de companie.

„Există un loc numit Springfield, Ohio, despre care ați citit. Douăzeci de mii de imigranți ilegali haitieni au coborât în orașul cu 58.000 de locuitori, distrugându-le întregul mod de viață. Aceasta a fost o comunitate frumoasă și acum este oribil ce s-a întâmplat”, a mai spus Donald Trump.

Conform Associated Press, în Springfield s-au stabilit aproximativ 15.000 de imigranți haitieni. Mulți dintre aceștia beneficiază de statutul temporar de protecție, care le permite să rămână în SUA și să lucreze, administratia Biden urmând să permită rămânerea a aproximativ 309.000 de haitieni în SUA până în februarie 2026.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Casa Albă: Afirmațiile „murdare” ale lui Trump despre migranții care mânâncă pisici și câini „pun vieți în pericol” apare prima dată în Realitatea.md.