Sari la conținut

VIDEO Un conațional ar fi trimis droguri din Irlanda în Moldova, ascunse în colet. Au fost găsite și arme la el acasă

  • de

Un moldovean de 50 de ani este acuzat că transporta droguri din Irlanda. La domiciliul bărbatului, originar din raionul Teleneşti au mai fost găsite mai multe arme şi cartuşe.

Persoana este anchetată de către ofiţerii de investigații şi procurorii responsabili de investigarea crimei organizate şi cauzelor speciale. Conform lor, în aprilie 2024, suspectul ar fi camuflat substanțele narcotice într-un colet și le-ar fi expediat prin intermediul unei companii specializate, care efectua curse spre Dublin.

După depistarea mărfii, individul a expediat un mesaj text pe adresa guvernamentală a Serviciului Vamal al Republicii Moldova, în care comunica despre faptul că respectiva agenție de turism s-ar ocupa cu traficul de substanțe narcotice din Irlanda spre Moldova, precizează oamenii legii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Urmare a măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, oamenii legii au stabilit că suspectul, efectuând acțiunile ilegale menționate, a urmărit scopul denigrării imaginii companiei de turism respective.

Astfel, în vederea acumulării materialului probatoriu, polițiștii și procurorii au descins cu percheziții la domiciliul suspectului, unde au depistat și ridicat: două telefoane mobile, un pistol de model ,,CZ-75” alimentat cu 14 cartușe, o armă cu țeavă lisă lungă de model ,,Fausti-Stefano”, o armă cu țeavă lisă lungă de model ,,Toz-34P” și 136 de cartușe pentru armă cu țeava lisă”, mai informează reprezentanții Inspectoratului General al Poliției.

Cele trei arme de foc găsite erau deținute ilegal de către suspect și au fost ridicate. Bărbatul este reținut și riscă până la 10 ani de pușcărie. Investigațiile pe caz continuă, iar ofițerii stabilesc dacă sunt și alte persoane implicate la comiterea infracțiunii.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/UDxoRxn2XDo” muted=”false”]

Articolul VIDEO Un conațional ar fi trimis droguri din Irlanda în Moldova, ascunse în colet. Au fost găsite și arme la el acasă apare prima dată în Realitatea.md.