Sari la conținut

DOC Mai mulți actori din Moldova și România au fost decorați de Maia Sandu pentru ”generozitatea talentului lor”

  • de

Președinta Maia Sandu a conferit joi, 12 septembrie, Ordine de Onoare și tiluri onorifice mai multor actori din Republica Moldova și România.

„Am avut și marea bucurie să le confer Ordinul de Onoare pentru generozitatea talentului lor și contribuția pe care o au la cultivarea a generații întregi de spectatori de pe ambele maluri ale Prutului”, a transmis Maia Sandu.

Fondatorul prestigiosului Festival internațional de teatru Shakespeare de la Craiova, actorul Emil Boroghină a fost decorat cu Ordinul de Onoare. 

Actorul, regizorul și directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă, a primit Ordinul Republicii. De asemenea, cu titluri onorifice s-au ales și actrițele de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” – Diana Decuseară, Ana Tkacenco, Cornelia Suveică și Olesea Sveclă.

„Vă îndemn, cu deosebită căldură, să mergeți la evenimentele din cadrul acestei ediții extraordinare a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești. Avem, cu toții, doar de câștigat”, a mai adăugat șefa statului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Aminitim că Reuniunia Teatrelor Naționale Românești se desfășoară sub patronajul președinților Maia Sandu și Klaus Werner Iohannis.

 

Articolul DOC Mai mulți actori din Moldova și România au fost decorați de Maia Sandu pentru ”generozitatea talentului lor” apare prima dată în Realitatea.md.