Sari la conținut

Schema prin care erau finanțate partidele lui Șor: VIDEO cu activiștii care împart bani primiți din Rusia

  • de

Poliția a interceptat discuțiile activiștilor lui Șor, care discutau cum să împartă banii primiți prin intermediul băncii din Rusia Promsvyazbank. Oamenii legii au descins pe 13 septembrie la mai multe persoane acuzate de participare la finanțare ilegală a formațiunilor asociate cu politicianul fugar.

Dosarul penal vizează finanțarea ilegală a partidelor, grupurilor de inițiativă și concurenților electorală, săvârșită în proporții mari, dar și  spălarea de bani, săvârșită de către un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari.

„În cadrul urmăririi penale, s-a constatat că membrii organizațiilor teritoriale ale unor partide politice din Republica Moldova sunt remunerați lunar cu sume de bani care nu sunt reflectate în evidența contabilă oficială a acestor formațiuni politice. Acești bani, fiind achitați pentru activități desfășurate în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale, inclusiv participarea la mitinguri, flash-moburi și acțiuni de protest.

Astfel, reprezentanților partidelor afiliate lui Ilan Șor le-au fost transferate sume de bani prin intermediul bancomatelor din diverse localități ale țării, pentru a sprijini activitățile partidelor, coruperea electorală în alegerile care urmează și boicotarea referendumului”, anunță oamenii legii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Totodată, au fost documentate mai multe persoane care efectuau operațiuni cash-in pe conturile activiștilor partidului „Șansă”. Acestor persoane li s-au creat conturi bancare la Promsvyazbank din Federația Rusă, iar prin aplicația „PSB”, le-au fost transferate sume cuprinse între 10.000 și 155.000 de ruble, pentru a susține activitățile formațiunilor politice.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri de ciornă, cardurile bancare pe care au fost transferate sumele de bani,  telefoane mobile și alte obiecte considerate relevante pentru anchetă. Investigațiile pe caz continuă.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/7YiPQQrz2es” muted=”false”]

Articolul Schema prin care erau finanțate partidele lui Șor: VIDEO cu activiștii care împart bani primiți din Rusia apare prima dată în Realitatea.md.