Sari la conținut

Peste 30.000 de angajați de la Boeing au intrat în grevă. Au respins o creștere salarială de 25 %

  • de

Angajații Boeing au intrat în grevă după ce au respins cu o majoritate copleșitoare un acord provizoriu negociat între sindicat și compania producătoare de avioane, care prevedea o creștere salarială de 25%. Peste 30.000 de muncitori implicați în producția avioanelor, inclusiv cele din seriile 737 Max și 777, au început greva vineri în regiunile Seattle și Portland.

Această acțiune reprezintă un nou obstacol pentru companie, care deja se confruntă cu pierderi financiare semnificative și se străduiește să își restabilească reputația, afectată de o serie de probleme de siguranță, inclusiv două accidente mortale, conform bbc.com.

Este, de asemenea, o provocare majoră pentru noul CEO al Boeing, Kelly Ortberg, numit luna trecută cu sarcina de a reabilita compania. Aproape 95% dintre membri sindicatelor au respins propunerea salarială, iar 96% au susținut declanșarea grevei până la obținerea unui nou acord.

„Membrii noștri au vorbit tare și clar în această seară”, a declarat Jon Holden, președintele Districtului 751 al Asociației Internaționale a Mașiniștilor și Lucrătorilor Aerospațiali (IAM). „Greva va începe la miezul nopții”, a adăugat el, potrivit adevarul.ro. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La începutul săptămânii, sindicatul recomandase membrilor să accepte propunerea. Acordul, pe lângă creșterea salarială de 25% pe o perioadă de patru ani, includea și o promisiune din partea Boeing de a construi următorul său avion comercial în zona Seattle, dacă proiectul începea în timpul contractului.

Sindicatul viza inițial o serie de îmbunătățiri ale pachetelor de beneficii pentru muncitori, inclusiv o creștere salarială de 40%. Ortberg a făcut un ultim apel către lucrători înainte de vot, avertizând că o grevă ar putea „compromite redresarea” companiei.

Articolul Peste 30.000 de angajați de la Boeing au intrat în grevă. Au respins o creștere salarială de 25 % apare prima dată în Realitatea.md.