Sari la conținut

Tarlev și Usatîi au dus semnăturile colectate la CEC. Urmează verificarea lor

  • de

Grupurile de inițiativă care îi susțin pe Renato Usatîi și Vasile Tarlev au dus la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele de subscripție cu semnăturile colectate. Autoritatea urmează să le verifice și să decidă dacă va înregistra sau nu concurenții electorali la prezidenția.

Echipa lui Renato Usatîi a depus dosarul joi, 12 septembrie. Grupul de inițiativă care îl susține pe ex-premierul Vasile Tarlev s-a prezentat cu documentele de rigoare vineri, 13 septembrie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Conform legislației în vigoare, membrii CEC au la dispoziție 7 zile pentru a efectua toate procedurile și a emite o decizie în privința potențialilor candidați la scrutinul prezidențial.

Precizăm că, în total, sunt înregistrate grupuri de inițiativă care colectează semnături pentru eventualii concurenți electorali. Susținătorii lui Alexandr Stoianoglo și cei ai Maiei Sandu au încheiat procesul, candidaturile fiind deja înregistrate. Celelalte 9 echipe trebuie să depună listele la CEC până cel târziu pe 20 septembrie 2024.

Articolul Tarlev și Usatîi au dus semnăturile colectate la CEC. Urmează verificarea lor apare prima dată în Realitatea.md.