Sari la conținut

Grosu, după votarea „legii secetei”: Va fi prezentată la Bruxelles, unde se vor găsi și alte modalități de ajutor

  • de

Cel mai importat subiect de pe ordinea de zi a primei ședințe a deputaților din sesiunea de toamnă a fost proiectul de lege care prevede măsuri de sprijin pentru fermierii afectați de secetă. Acesta a fost susținut vineri, 13 septembrie curent, de Parlament în primă lectură și în a doua lectură, prin 75 de mandate, ceea ce înseamnă că a votat atât guvernare, cât și opoziție. Mai multe declarații pe subiect a făcut speakerul Igor Grosu, deja seara, la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Parlamentul a votat în lectură finală măsurile de sprijin pentru fermierii afectați de secetă

„Urmare a discuțiilor, negocierilor între Guvern, fermieri și BNM s-a venit cu acest proiect de lege, cu măsuri care să-i ajute. Discuțiile au fost lungi și într-un final toți deputații prezenți în sală au votat. A fost o decizie importantă”, a declarat Igor Grosu.

Întrebat despre nemulțumirea unor fermieri, în special a celor din sud care au anunțat proteste, președintele Parlamentului a răspuns în felul următor: „Am văzut și noi. E dreptul lor să decidă cum procedează. Și azi-dimineața la MAIA au fost discuții cu o parte din femieri, dar ministrul Agriculturii le-a explicat că trebuie să ținem cont și de impactul pe care-l are această criza și asupra celor care vin cu imputuri că într-un fel creditează agricultorii: cu semințe, cu fertilizare. Dacă va fi defavorizat un element din tot lanțul de producători, vor avea repercusiuni asupra altor beneficiari, participanți”.

„Noi facem tot posibilul pentru a ajuta cât mai mult agricultorii. Este prima dată, când venim cu această derogare. Ministrul (n.r. Vladimir Bolea) are drum la Bruxelles, unde va prezenta legea acolo și va face posibil să găseasc și alte modalități de ajutor”, a adăugat speakerul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Grosu, după votarea „legii secetei”: Va fi prezentată la Bruxelles, unde se vor găsi și alte modalități de ajutor apare prima dată în Realitatea.md.