Sari la conținut

Ciclonul Boris face ravagii în România. Doi oameni au murit în urma Codului Roșu, la Galați

  • de

Ciclonul Boris a făcut primele victime în România. O viitură de proporții a lovit județul Galați. Doi oameni au murit, iar alți 60 au fost evacuați din casă. Au fost trimise 7 bărci pentru a salva oameni refugiați pe case, potrivit digi24.ro.

Apa a depășit un 1,7 metri înălțime. Sunt așteptate ploi torențiale, temperaturi în scădere cu peste 10 grade Celsius și chiar zăpadă la munte.

Hidrologii au emis un cod roșu de inundații pentru râuri din județele Galați și Vaslui.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Siret – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Lungoci (județul Galați), Prut – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Elan (județele Galați și Vaslui)”, se arată în avertizare.

19 localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea au fost afectate de ploile abundente. Judeţul Galaţi este cel mai afectat, anunță Inspectoratul General pentru Situați de Urgență.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Ciclonul Boris face ravagii în România. Doi oameni au murit în urma Codului Roșu, la Galați apare prima dată în Realitatea.md.