Sari la conținut

Antony Blinken: Rusia va încerca să genereze „tulburări” în Republica Moldova

  • de

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a afirmat într-o conferință de presă vineri seara că Rusia intenționează să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din această toamnă. Acest lucru ar putea fi realizat prin intermediul televiziunii de propagandă Russia Today (RT), care ar colabora cu serviciile de informații rusești, scrie IPN.

„De ani de zile, RT și angajații săi s-au coordonat direct cu Kremlinul pentru a sprijini eforturile guvernului rus de a influența alegerile din Republica Moldova, inclusiv alegerile prezidențiale din octombrie 2024. Conducerea RT a utilizat platformele media finanțate și dirijate de statul rus pentru a încerca să provoace tulburări în Republica Moldova, probabil cu scopul de a transforma protestele în violențe”, declară Blinken.

El consideră că RT va utiliza „aproape sigur” resursele sale extinse pentru a colabora cu serviciile de informații ruse în încercările de manipulare a rezultatului viitoarelor alegeri din Republica Moldova.

În urma conferinței de vineri, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva unei foste contabile a lui Ilan Șor, precum și împotriva unei organizații care plimbă tineri din Moldova la Moscova. Aceste sancțiuni au fost justificate prin prisma interferenței în democrația din Republica Moldova și în alegerile viitoare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Ambasada SUA la Chișinău, despre ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale. Cine stă în spatele schemelor

Articolul Antony Blinken: Rusia va încerca să genereze „tulburări” în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.