Sari la conținut

Prezidențialele și referendumul, la mijloc? Grosu comentează rocada de la Ambasada Rusiei. Prezice noi expulzări!

  • de

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost solicitat la emisiunea „Punctul pe AZi”, ediția de vineri seara, 13 septembrie curent, să comenteze rocada de la Ambasada Rusiei din Chișinău sau mai bine-zis viteza cu care Kremlinul l-a schimbat pe Oleg Vasnețov cu tizul său Ozerov. Se admite că la mijloc ar fi alegerile prezidențiale și referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la UE din 20 octombrie 2024. În context, speakerul a mai prezis noi expulzări sau cel puțin tensiuni în lumea diplomatică între noi și Rusia.

FOTO Membrii blocului „Victorie” i-au spus la revedere „șefului” de la ambasada rusă: „Prieten al poporului nostru”

„Domnul ambasador, eu cred, că a avut un mandat cu ghinion, în sensul în care să fii ambasador al unei țări-agresor nu e cea mai onorabilă ipostază, să ai în timpul mandatului tău subiecte foarte serioase privind acea echipă de diplomați care ne-a părăsit și care mai urmează să ne părăsească, nu toți au plecat. Vor mai pleca? Eu simt că mai sunt pe teritoriul Republicii Moldova oaspeți care sunt departe de diplomație și care au venit cu pașaport diplomatic, și care s-au pierdut pe marele nostru teritoriu. Pentru că atunci când le adresezi unde sunt acești colegi, ei răspund: nu știm. Dar când vor să plece, atunci brusc își amintesc de ei. Nimic personal, dar n-avem motive de a celebra mari succese în acest mandat”, a comentat Igor Grosu.

Potrivit speakerului, ambasadorul Oleg Vasnețov s-a făcut mai mult remarcat, că a vizitat malul stâng și fiind în compania „coloanei a cincea care numai nu la Republica Moldova se gândește, eu îi zic reprezentanți ai grupării criminale organizate”. „Din păcate, domnul ambasador fie a ales, fie i-a fost indicat să se delecteze în această companie de penali care lucrează deliberat, cu suportul financiar și propagandistic al Federației Ruse”.

Cât despre noul ambsador numit și acceptat – Oleg Ozerov, Igor Grosu a declarat următoarele: „Viteza cu care a fost făcută această schimbare, s-ar putea timpul să arate dacă au mai fost și alte gânduri. Ei au decis să mobilizeze un „Orientalist”, cu experiență în Africa, Wagner. Mult înseamnă. Citim semnalele. O să vedem prestația acestui diplomat, dar nu trebuie să ne facem iluzii, că românofili n-o să trimită niciodată. O să vedem cu ce agendă și cu ce mesaje o să vină la Chișinău”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru ade TELEGRAM!

Oleg Ozerov – noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova. Cine este el

Articolul Prezidențialele și referendumul, la mijloc? Grosu comentează rocada de la Ambasada Rusiei. Prezice noi expulzări! apare prima dată în Realitatea.md.