Sari la conținut

Un minor din Ocnița a fost salvat de medicii de pe ambulanță. CNAMUP: Prezenta semne de moarte clinică

  • de

Un minor dintr-o localitate din raionul Ocnița a fost salvat de medicii de pe ambulanță. Potrivit reprezentanților Centrului Național de Asitență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), la data de 15 septembrie curent a fost solicitată de urgență intervenția ambulanței pentru un băiat de 17 ani pe motivul solicitării „dispnee” (n.r. respirație grea și senzația de lipsă de aer).

„Medicii au depistat minorul inconștient cu semne de moarte clinică, fără respirație și puls. Din spusele bunicii, starea băiatului s-a agravat la ora 12:15 prin slăbiciune și dispnee. Din anamneză băiatul se află la evidența medicului de familie cu o patologie de la vârsta de 10 ani, fiind imobilizat la pat.

Imediat, membrii echipei specializate TIM au inițiat măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, care au fost soldate cu succes prin restabilirea respirației și pulsului”, transmite CNAMUP.

Ulterior, el a fost transportat la Spitalul Raional Ocnița pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Un minor din Ocnița a fost salvat de medicii de pe ambulanță. CNAMUP: Prezenta semne de moarte clinică apare prima dată în Realitatea.md.