Sari la conținut

VIDEO Depozitul cu alimente al unei grădinițe din Chișinău a fost inundat. Luni, instituția nu activează

  • de

Depozitul cu alimente al Grădiniței nr. 54 din Capitală a fost inundat din cauza ploilor torențiale care au căzut în ultimele zile. Despre acest lucru a anunțat Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret, care a precizat că în acest context, luni, 16 septembrie, instituția educațională nu activează.

Responsabilul a menționat că în prezent se iau toate măsurile necesare pentru a proteja alimentele care urmează să fie transferate într-un loc sigur.

„În instituțiile educaționale, în mare parte, cea mai mare problemă am avut-o la încăperile de la etajele de sus. Astfel, în cele 56 instituții care au fost mai grav afectate de ploi, în 44 am atestat scurgeri în încăperile de la ultimele etaje, ținând cont de faptul că în mare parte acoperișurile instituțiilor de învățământ sunt plate, iar sistemul de evacuare a apelor pluviale nu a făcut față din motiv că volumul de apă care a căzut în ultimele 2 zile a fost pe alocuri enorm. Și, din acest considerent apa și-a căutat loc să treacă, inclusiv în spațiile care erau folosite pentru educație.

La fel, în 4 instituții avem subsolurile inundate. Cea mai gravă situație este în cadrul Grădiniței nr. 54, care se află în zona Universității „Ion Creangă”, iar ca urmare a debitului mare de apă, depozitele cu produse alimentare din această instituție au fost inundate. Respectiv, am luat decizia pentru sistarea activității respectivei instituții în ziua de astăzi, iar copiii care au nevoie de a fi instituționalizați, am rugat colegii să facă acest lucru în instituțiile din imediata apropiere.

La moment, colegii sunt în cadrul instituției și găsim soluții pentru a transfera depozitul cu produse alimentare într-un alt spațiu, iar începând cu ziua de mâine să putem reveni la activitatea normală”, a conchis Pavaloi.

Potrivit șefului adjunct al Direcției generale educație, tineret, alte situații care reprezintă pericol pentru viața și securitatea copiilor, dar și a angajaților, nu au fost înregistrate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul VIDEO Depozitul cu alimente al unei grădinițe din Chișinău a fost inundat. Luni, instituția nu activează apare prima dată în Realitatea.md.