Sari la conținut

Stoltenberg, despre loviturile cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei: Nu există război fără riscuri

  • de

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, comentând discuțiile dintre statele membre cu privire la loviturile cu rază lungă de acțiune ale Ucrainei asupra teritoriului rus, a subliniat că aceasta va depinde de deciziile fiecărui aliat în parte. Stoltenberg și-a exprimat această opinie într-un interviu acordat LBC, relatează eurointegration.com.

Secretarul general al alianței, care urmează să părăsească postul în curând, a salutat discuțiile publice din ultimele zile privind posibila autorizare a Ucrainei să lovească teritoriul rus cu arme cu rază lungă de acțiune.

„Sunt decizii pe care trebuie să le ia fiecare aliat în parte, dar este important să ne consultăm îndeaproape cu privire la aceste chestiuni”, a adăugat el.

Comentând îngrijorările unor aliați cu privire la riscul unei escaladări a războiului în Ucraina, Stoltenberg a reamintit că este vorba despre „un război la scară largă în Europa început de Moscova”.

„În război, nu există opțiuni fără riscuri. Dar eu continui să cred că cel mai mare risc pentru noi va fi victoria președintelui Putin în Ucraina”, a subliniat secretarul general.

Ucraina încearcă să folosească rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi baze aeriene și facilități militare rusești, care sunt folosite pentru atacuri asupra orașelor ucrainene.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a amenințat că autorizarea loviturilor cu rază lungă de acțiune „ar însemna că țările NATO, Statele Unite și țările europene sunt în război cu Rusia”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Stoltenberg, despre loviturile cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei: Nu există război fără riscuri apare prima dată în Realitatea.md.