Sari la conținut

Efectele ciclonului Boris în Europa Centrală și de Est. Ultimul bilanț al tragediei care a lovit jumătate de continent

  • de

Bilanțul ploilor torențiale și al inundațiilor din Europa Centrală și de Est a crescut la cel puțin 16 morți, iar alte câteva persoane sunt date dispărute, în timp ce autoritățile au raportat decese în Republica Cehă, Polonia și Austria și au avertizat că ce este mai rău ar putea urma, scrie adevarul.ro.

Zeci de mii de oameni au fost evacuați din casele lor în Austria, Republica Cehă, Ungaria, România și Slovacia, furtuna Boris provocând cele mai grave inundații înregistrate în regiune în ultimele peste două decenii.

Numărul victimelor din Polonia a crescut la cinci după ce un chirurg care se întorcea de la serviciu s-a înecat în orașul Nysa din sud-vestul țării, unde spitalul a fost evacuat, iar pacienții salvați cu pluta. Alte patru persoane au decedat în orașele Bielsko-Biała și Lądek-Zdrój din sud, au anunțat pompierii, potrivit theguardian.com.

În Austria, presa locală a anunțat că doi bărbați în vârstă de 70 și 80 de ani s-au înecat după ce au fost prinși de creșterea nivelului apei în casele lor din orașele Böheimkirchen și Sierndorf, ambele din landul Austria Inferioară, situat în nord-estul țării și grav afectat de inundații.

Șeful poliției cehe, Martin Vondrášek, a declarat la radioul local că o femeie s-a înecat într-un pârâu care s-a revărsat în apropiere de Bruntál, un oraș cu aproximativ 15 000 de locuitori din nord-estul țării, în timp ce alte șapte persoane sunt încă date dispărute.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Apa a rupt baraje, a inundat străzi, a întrerupt electricitatea și, în unele locuri, a scufundat cartiere întregi.

Șapte persoane au murit în România în weekend, precum și una în Polonia și un pompier în Austria. Se aștepta ca ploaia să se potolească luni în multe zone, însă, având în vedere că unele râuri nu vor atinge nivelul maxim de apă timp de câteva zile, mai multe orașe importante se pregăteau pentru inundații cu potențial dezastruos.

Articolul Efectele ciclonului Boris în Europa Centrală și de Est. Ultimul bilanț al tragediei care a lovit jumătate de continent apare prima dată în Realitatea.md.